Autoschade Herstel Paul Hol ontvangt Duurzaamheids-award

Tijdens de franchisemeeting van Autoschade Herstel Groep is de Duurzaamheidsaward van stichting Groen Autoherstel uitgereikt aan Autoschade Herstel Paul Hol. De bijeenkomst voor de ondernemers van AHG stond geheel in het teken van duurzaam schadeherstel.

De duurzaamheidsaward wordt uitgereikt door stichting Groen Autoherstel ter bevordering van innovatie op het gebied van duurzaamheid voor autoschadeherstelbedrijven. Dit jaar is de eerste keer dat deze award is uitgereikt. Autoschade Herstel Paul Hol heeft de primeur, omdat zij altijd zoeken naar innovatieve en duurzame reparatiemethodes, energiezuinige producten en eco-effectieve technologieën. Een voorbeeld hiervan is het spuiten met  verwarmde stikstof in plaats van perslucht. Daarnaast is AHG samen met Paul Hol een innovatief project gestart waarbij met o.a. een warmtewisselaar in de spuitcabine een aanzienlijke energiebesparing wordt gerealiseerd. Ook is Autoschade Paul Hol met bijna 250 zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand nagenoeg zelfvoorzienend in hun elektriciteit.

Eigenaar Paul Hol: “Ik ben natuurlijk erg trots op deze award. We investeren stevig in nieuwe technieken en in opleiding, apparatuur en gereedschappen. Deze award geeft ons extra stimulans om daarmee door te gaan.”

De award is uitgereikt door Guus van Dreven, directeur AHG, namens stichting Groen Autoherstel. “Duurzaamheid staat bij AHG hoog op de strategische agenda. Stichting Groen Autoherstel, opgericht in 2012, heeft als doel om duurzaam ondernemen in de schadeherstelbranche te stimuleren. Zo is AHG ook een voorstander van een benchmark in de branche, mits deze uniform, objectief en transparant is.”

Tijdens de franchisemeeting werd eveneens de compleet nieuwste generatie autolakken van BASF gedemonstreerd. AHG was pionier met het gebruik van duurzaam geproduceerde lakken. Zo heeft AHG sinds 2018 al 77.140 kg CO2-emmissie bespaard. Dat is gelijk aan wat een auto uitstoot over een afstand van 635.355 km. AHG is hiermee koploper in de schadeherstelbranche.