Duurzaam ondernemen

voor een betere wereld

Wij zijn ons ervan bewust dat de autobranche en daarmee ook de schadeherstelbranche een behoorlijke impact op het milieu heeft. Daarom stellen wij hoge eisen op het gebied van duurzaamheid en milieubewust repareren. Ondanks dat we blijven innoveren om de invloed op het milieu te verlagen, beseffen we ook dat we er nog niet zijn. Daarom maken we elke dag verantwoorde keuzes die een steentje bijdragen aan een schonere wereld.

Onze duurzame keuzes

  • Focus op duurzaam, innovatief en betaalbaar schadeherstel
  • Indien mogelijk repareren we in plaats van vervanging
  • We gebruiken alleen milieuvriendelijke en watergedragen lakken
  • We gaan bewust om met grondstoffen en energie 
  • We voorkomen verspilling en bevorderen hergebruik
  • We dragen bij aan de recycling van grondstoffen
  • We voeren onze restmaterialen op een milieuvriendelijke manier af
  • We reduceren onze CO2-uitstoot door gebruik van speciale producten

Duurzaam schadeherstel

Sinds 2012 richten wij ons al op duurzaam schadeherstel. Al onze vestigingen werken volgens de certificering Groen Autoherstel en wij waarborgen onze werkwijze via de ketencertificering Erkend Duurzaam, hét duurzaamheidskeurmerk van de mobiliteitsbranche.

Schadeherstel aan elektrische voertuigen

Het schadeherstelproces van een elektrisch voertuig is verschillend van die van voertuigen met brandstof. De elektrische componenten in het voertuig maken het herstelproces complexer. 
Zo moet een auto spanningsloos zijn, voordat er reparaties uitgevoerd kunnen worden. Ook moet de werkplaats ingericht zijn voor schadeherstel aan elektrische voertuigen.

Om een elektrisch voertuig veilig te repareren, is specifieke kennis van het elektriciteitssysteem nodig. Onze monteurs werken volgens speciale veiligheidsprotocollen en hebben alle kennis om op een vakkundige en veilige manier schade aan elektrische voertuigen te herstellen.

Onze speerpunten:

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij kijken naar de toekomst. Naar morgen, overmorgen en verder. Wij focussen ons op het duurzamer maken van onze processen, ons personeel en onze omgeving. Dat doen we door milieubewust te herstellen, onze bijdrage te leveren op maatschappelijk- en cultureel gebied en door te investeren in de ontwikkeling, loyaliteit en vitaliteit van ons personeel.

Bevorderen circulaire economie

Wij voelen ons verantwoordelijk een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Om het milieu zo min mogelijk te belasten, werken we samen met gerenommeerde afvalverwerkers en recyclebedrijven. We denken niet alleen aan nu, maar ook aan later. Uiteraard is het niet altijd mogelijk, maar bij elke reparatie kijken we naar de mogelijkheden om gebruikte materialen in te zetten in plaats van nieuwe materialen.  

Verminderen energieverbruik

Om ons energieverbruik terug te dringen gebruiken we slimme meters, lichtsensoren, temperatuurbegrenzers, duurzame verlichting en zonnepanelen. Onze spuitcabines worden elektrisch verwarmd en we spuiten met verwarmde stikstof in plaats van perslucht. Daarnaast maken we zoveel mogelijk gebruik van luchtdrogende verf- of lakproducten in plaats van drooginstallaties.

Verlagen uitstoot

Door te blijven innoveren met duurzame reparatiemethodes en energiezuinige producten verminderen we onze CO2-emissies. Daarnaast zetten wij bij vervangend vervoer in op elektrische of hybride auto’s en leenfietsen.

Onze wereld wordt mooier als we er goed voor zorgen

Samen kiezen voor duurzame oplossingen

Door bewuste duurzame keuzes verminderen wij onze CO2 uitstoot. In de teller zie je hoeveel minder.

CO2 uitstoot reductie

0 km

CO2 uitstoot reductie

0 kilo