Maak kennis met onze ondernemer: Arie Alderliesten

- augustus 10, 2020

De passie van Arie Alderliesten

Naam: Arie Alderliesten
Leeftijd: 52 jaar (12-11-1967)
Privé: Gehuwd met Liesbeth Alderliesten- van ’t Hof (werkzaam in het bedrijf; Boekhouding/Receptie). 2 kinderen: Ronald Alderliesten 22 (werkzaam als technisch specialist/autoschadetechnicus) en Linda Alderliesten 19 (opleiding PABO).

Naam van de vestiging: Autoschade Herstel Alderliesten
Adres, Plaats: Oudelandseweg 59, 2981 BT Ridderkerk
Lid van AHG sinds: 8 jaar, sinds 2012
Aantal medewerkers: 13
Werkplaats oppervlak: 1.599 m2
Opgericht: 1953
Spuitcabines: 2
Specialisme: hagelschade, uitlijnen en richten


Hobbybeschrijving: Restauratie en onderhoud van oldtimers en het rijden van oldtimerritten/rally’s.

Specifieke kenmerken van de hobby: Mijn hobby laat het specialisme van mijn vak zien. Je moet echt wel doorzettingsvermogen hebben, maar het zorgt ook voor veel ontspanning. Met deze hobby kan ik mijn passie voor auto’s en mijn trots op het vak aan iedereen laten zien. Niet alle werkzaamheden van de restauratie zijn echter leuke of schone klusjes. Leuke bijkomstigheid van oldtimerrestauratie is dat het ook een goede belegging kan zijn.

Sinds wanneer heb je deze hobby?

Sinds 2015.

Hoe kwam je in aanraking met deze hobby?

Mijn vader, oom en zwager waren in de jaren 1975/1985 bezig met oldtimers. Ik was toen zelf een mannetje van een jaar of 10. Een van de auto’s, een A Ford Tudor Sedan van 1928, die ze toen gerestaureerd hebben, heb ik recentelijk na 40 jaar teruggekocht en deze is nog in een hele mooie staat. Daarnaast heb ik ook altijd andere bijzondere dingen gedaan, zoals de bouw van een compleet motorjacht. Maar tegenwoordig (sinds ik steeds verder in het bedrijf ben gegroeid en uiteindelijk directeur ben geworden) heb ik daar de tijd helaas niet meer voor. In deze rol lukt het me steeds minder goed om tijd voor speciale dingen vrij te spelen. Een ander mooi voorbeeld is dat ik in 2016 samen met mijn zoon Ronald (in opleiding) een Mustang van 1966 gerestaureerd heb, waarmee we daarna samen rally’s zijn gaan rijden. Ronald had met 17 jaar al zijn rijbewijs en mocht dus onder begeleiding rijden. Hij heeft toen eerst een winter keihard aan de auto gewerkt; daarna konden we dus samen gas geven! We hebben met de Mustang de Autoschade Herstel Groep Car Challenge wel eens gewonnen.

Wat vind je het leuke aan deze hobby?

Het is heerlijk ontspannend, en vooral bijzonder om het samen met mijn zoon te doen. Ben zeer dankbaar dat ik deze hobby kan uitvoeren, heerlijk dichtbij (in het bedrijf), ondanks dat ons bedrijf steeds groter en drukker wordt.

Hoeveel tijd kost deze hobby?

Ten tijde van de restauratie van de Ford A Deluxe Phaeton 31 (2017 – 2019) waren we wel gemiddeld 2 avonden in de week en vaak ook de zaterdagen aan het werk. Nu de auto’s gereed zijn kost het ons veel minder tijd, tot er weer een nieuw project op ons pad komt natuurlijk.

Wat wil je verder nog vertellen over de hobby?

Het is ook een stukje investering voor de toekomst. Voor spaargeld op de bank krijg je tegenwoordig toch niets meer. Wat ik wel snel zie veranderen is het begrip van het overige verkeer. Je bent niet zo snel met zo’n oldtimer. Louter en alleen duimpjes en glimlachen van mensen worden schaarser. Ik heb zelfs al een keer van iemand de opmerking gekregen dat zo’n auto toch enorm “vervuilend is”. Waarschijnlijk had hij ergens het verhaal opgevangen van een sterk vervuilende dieselauto van 1990! Een motor die is gereviseerd, hoe oud dan ook, is helemaal niet extra vervuilend, een versleten motor uiteraard wel.

 

Meer over Autoschade Herstel Alderliesten:

https://www.autoschadeherstelgroep.nl/vestigingen/alderliesten/


Terug